My blog has moved!

You will be automatically redirected to the new address. If that does not occur, visit
http://frkjensens.wordpress.com//
and update your bookmarks.

tirsdag den 23. november 2010

Basic bread recipe

Så kommer opskriften på basisdej til brød og pizza - som lovet i indlægget i går.

Ingredienser:
45 gram gær
1940 ml. vand
45 gram honning
750 gram hvedemel
750 gram durum mel
30 gram salt

Gær og honning opløses i cirka halvdelen af vandet og stilles til side. De to typer mel blandes med salt og gæropløsningen, og resten vandet hæles i. Dejen røres sammen med ske eller elpisker til den er glat. Herefter hældes den ud på bordet, for nu skal der æltes.
Ælt dejen i mindst 10 minutter for virkelige at sætte gang i hæveprocessen og pak derefter dejen ind i film og stil et varmt sted indtil den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter).

Dejen deles i to. Den ene halvdel kan nu skæres op i mindre dele som hver kan blive til fine pizzaer.
Den anden halvdel æltes sammen med et par skefulde olivenolie, til dejen bliver fin og glat. Herefter deles dejen i tre brød som placeres på en plade. Brødene snittes et par gange og skal nu efterhæve i en lille halv time, hvorefter de bages i 25 minutter ved 225 grader varmluft.




I had a nice time baking these lovely breads the yesterday. 


Frk. N

4 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud søde ...kan man få dig til at bage næste gang du kommer til middag?! Hvem der bare selv var en domestic goddess!

    SvarSlet
  2. Det kan du tro at jeg vil, du inviterer bare;)

    SvarSlet
  3. Mm, det må prøves :-) Ser jo mega lækkert ud..

    SvarSlet
  4. De er utrolig lækre og meeeeget nemme at lave. Kan kun anbefale at du kaster dig ud i det:)

    SvarSlet

Related Posts with Thumbnails